Kedves Látogató!

Ha szeretnél pár gondolatot az alábbi tartalomhoz fűzni, vagy némely korábbi velem kapcsolatos történést másokkal megosztani...akkor...

írj a vofelykobold.emlekdoboz@gmail.com ra. Előre is köszönöm a magam és egyéb látogatóim nevében !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Nándor, :-)
írtam néhány sort az emlékkönyvedbe, megtisztelsz, ha bemásolod.
Barátsággal Gábor

Szívből ajánlom Nándort azoknak, akik azt szeretnék, hogy legalább az esküvőjük napján élvezhessék a saját lakodalmukat, ahelyett, hogy továbbra is a csip-csup szervezési dolgokkal kelljen törődniük...
Szívből ajánlom Nándort azoknak, akik olyan lakodalmat szeretnének, amely hagyományőrző, mégis könnyen emészthető a városi emberek számára is... Nándor úgy hagyományőrző, hogy közben egy városi ember sem érzi magát kényelmetlenül. A játékok jópofák, kedvesek és cseppet sem kínosak. Nándor odafigyelő Nándor
Szívből ajánlom Nándort azoknak, akik kétnyelvű lakodalomra vágynak. Nándor nálunk bebizonyította, hogy valaki két nyelven is lehet vicces, akár egy egész napon át... Ezúton köszönöm Nándornak, hogy végtelen türelemmel válaszolt sok-sok-sok-sok kérdésünkre az esküvőnk előtt, és javaslataival könnyebbé tette az életünket!
Köszönöm, hogy kezében tartotta a lakodalmat, és rábeszélt minket a lánykikérésre illetve a vendégösszerázó játékokra. Tényleg nagyon fontos mindkettő!
Köszönöm, hogy a sok munkája ellenére mi végig úgy éreztük, a mi esküvőnk számára a legfontosabb!
Végül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni a csodálatos videót, amit Nándor felesége készített, és amely segítségével a hétvégén újra átéltük a nagy napot.
Kertész Gábor Nők Lapja

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=27904&a_id=516884&h_id=86531
http://www.nlcafe.hu/noklapja/20070808/munchenben_lazultunk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kedves Nándi!
Elnézést, hogy csak most irunk, de eseménydús volt a nyár.
Szeretnénk megköszönni, hogy a vőfélyünk voltál és, hogy annyit segítettél, nem csak az esküvőn hanem az előkészületekben is. Mindenki dícsérte hogy mennyire jó volt a lagzi és a vőfély.
A lagzi miatt izgultunk a legjobban, hogy mindenki jól érezze magát. A legnagyobb félelmünk az volt, hogy majd senki nem táncol és mindenki csak a saját ismerősével cseveg, de szerencsére nem így történt. Mindig jó időben jöttek a játékok, programok amik összekovácsolták a társaságot. Egyszóval a mi nagy napunk pont olyan volt mint amire vágytunk és a családtól, barátoktól érkező visszajelzés is azt igazolja, hogy nagyon jól sikerült.
Köszönet az egészért neked és a csapatodnak.
Rebi és Joci ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Nándi és Mariann!

Most nézzük az Eszter esküvőjén készült felvételeket, és igen nagy örömünket leljük benne.
Még egyszer köszönjük, hogy eljöttetek, keretbe foglaltátok és emlékezetesebbé tettétek ezt a napot az ifjú párnak, nekünk, örömszülőknek és a násznépnek is.
Sok puszit küldünk, sok szeretettel
Livi, Cuki Imi és a gyerekek

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szia Nándi!
Minden nagyon jó volt az esküvő után is, a felejthetetlen mézeshetek még azért élénken bennünk élnek, de már a mindennapi tennivalók kötik le az időnk nagy részét.

Azt kell, hogy mondjam, nem bántuk meg, hogy végül mégis megkértünk a videókészítésre. Már nagyon várom, hogy megnézzem a nyitótáncunkat (is).
Egyébként az esküvőről csupa jó visszajelzéseket kapunk, aminek egy nagy része téged illet. Úgyhogy köszönjük még egyszer! Nagyon örülök annak is, hogy mi is igazán élvezni tudtuk az estét.

Üdvözlettel Csaba és Edit ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- LieberNándi Endlich bin ich dazugekommen, Dir und Deiner Frau gebührend für Eure tolle Performance an unserer lagzi zu bedanken. Anbei meine Zeilen für Eure Webseite:

Lieber Nándi

Was für ein unglaubliches Glück hatten Gábor und ich, dass wir Dich vor mehr als 2 Jahren an der Hochzeit von Bea und Tamás erleben durften! Damals haben wir uns noch keine grossen Gedanken übers Heiraten gemacht - wir waren noch nicht mal verlobt. Doch wie es scheint, hattest Du damals bereits einen guten Riecher für uns, denn ich erinnnere mich an die Worte, die Du in einer ruhigen Minute zu uns gesagt hast: „Ich kann so etwas übrigens auch zweisprachig machen, auf ungarisch und auf deutsch." Nachdem Gábor ein knappes Jahr später um meine Hand angehalten hat und wir uns die ersten Gedanken über unser Hochzeitsfest gemacht haben, haben wir beide gleich an Dich gedacht und die Wahl war klar - was für ein Glück wir doch hatten!

Dank Deiner Ausstrahlung, Deinem Witz, Deinen abwechslungsreichen Spielen und Überraschungen ist unser Hochezitsfest so geworden, wie wir es uns gewünscht haben: mitreissend, witzig, unterhaltsam, lässig und zugleich auch berührend und ergreifend - schlichtweg einmalig, unvergesslich, fantastsich! Die zahlreichen positiven Rückmeldung der Ungarn und insbesondere der Schweizer („das war die schönste und beste Hochzeit, die ich je erlebt habe") bekräftigen dies!

Deswegen möchte ich Dir und Deiner Frau VON GANZEM HERZEN für Euer riesengrosses Engagement und Eure tolle Performance danken! Hut ab für Deine Zweisprachigkeit, Nándi!

Gábor und ich können und werden Euch wärmstens weiterempfehlen!

Mit sonnigen Grüssen aus dem herbstlichen Zürich,

Sonja -------------------------------------------------------------------------------------------------- Kedves Nándi! Szia! Végignéztük a videót. Minden rendben volt vele, nagyon szép munka.
És mégegyszer köszönünk mindent, az egész esküvőt, a hangulatot. Nagyon jó nap volt. :)

Üdvözlettel,
Eszter és Péter ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves NÁNDINK!


Mielőtt elutaznánk nászútra (Mallorcára) szeretnénk megköszönni mindazt a segítséget és odaadást, amit az esküvőnkön nyújtottál.
A népes vendégsereg „terelgetése" és folyamatos szórakoztatása nagy terhet vett le a vállunkról és biztosított, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk!

KÖSZÖNJÜK NEKED és kedves csapatodnak, akik szintén megérdemlik a felsőfokú jelzőt!

Szombat óta elismerő szavak áradata beszél nekünk egy etalon értékű esküvőről, amihez csak egy hozzáfűzni valónk van:

VÉGTELENÜL HÁLÁSAK VAGYUNK NEKED, HOGY AZ ÉLETÜNK LEGFONTOSABB NAPJÁN VELÜNK VOLTÁL ÉS MÉG ÉRTÉKESEBBÉ TETTED A PERCEINKET!

No de szóljon inkább egy vendég minderről:
„Drága Imola és Marci!
Szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy részesei lehettünk a Jeles Napnak! Reméljük sikerült kipihenni a fáradalmakat, és élvezitek a házasélet minden szépségét és előnyét :o)) tündéri pár vagytok, és öröm rátok nézni, komolyan... ezt nem azért irom, mert hizelegni van kedvem, oszinten igy gondolom, igy gondoljuk Balazzsal! Több ilyen kene a vilagra! Olyan érzelemmel, szivbol mondtatok a hazastarsi esküt, hogy komolyan siras fojtogatott, és konny szokott a szemembe.... oromkonnyek voltak ezek: hogy letezik meg valoban szent meggyozodesbol és igaz mély szerelembol kotendo hazassag! oly ritka ez manapsag, és oly csodas ennek tanuja lenni!
Legyetek nagyon boldogok egymassal és vigyazzatok erre a kis vilagotokra! És kivanok egy kispalyas focicsapatot Nektek - ilyen emberekbol csak jo, ha minel tobb van :o)))) (Hány rizsszem maradt a hajadban??:o))
Az eskuvotok mindenkeppen dobogon vegez azok kozul, amin eddigi kis életem során részt vettem.... Balázs is remekül érezte magát, pedig elso korben csak engem ismert! Jol szervezett, de nem tul szervezett, bensoseges, vidam, de nem hivalkodo, unalmas percektol mentes, és szorakoztato volt!! Gratulalunk... a jo cimekre, telefonszamokra alkalom adtan meg szuksegunk lehet, szoval ne dobjatok ki!!! A kilatas egyenesen lenyugozo volt, a vofely pedig tok jo fej, és én ilyet meg egyre se mondtam... !!! a nasznep igen jo tarsasag, a vacsi finom.... basszus, kene vmi rosszat is mondani, mert azt hiszitek majd, csak viccelek.... és fenyezni akarunk Titeket... pedig nem. Sosem mondtam, irtam meg ilyet, és most is gondolkodtam, mikent venne ki magat, de tenyleg annyi jot meseltunk mindenkinek rolatok, h miert eppen veletek ne osszuk meg!!! ???
Szoval, sok boldogsagot nektek, a folytatas is legyen legalabb ilyen kellemesen felhotlenul vidam, mint az eskuvotok volt (az a kis eso pedig kell, amennyi szemerkelt :o))
Sok puszi Nektek,
Kriszti és Balázs"

Még egyszer ezer hála és köszönet, sok sikert Nektek a továbbiakban!
Most indulunk nászútra egy hétre, de ha visszajöttünk, nagy szeretettel futnánk össze Veled, hogy személyesen is köszönetet mondjunk!
Üdvözlettel

IMOLA & MARCI

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szia Nándi,

csatoltan küldöm a képeinket a videóhoz.

Továbbá ezúton szeretnék köszönönetet mondani a segítségedért, nélküled nem lett volna ilyen szép és felejthetetlen az esküvőnk - tényleg. Vendégeink is elégedettek voltak, a többségnek a vonatozás és a kardvirágos jelenet tetszett a legjobban. Ugyanakkor elnézésedet is kérjük, hogy ha mi vagy bármely rokonunk vagy barátunk csökönyössége és makacssága megakadályozott Téged a produkció még színesebbé tételében. Mi egyszerű emberek vagyunk, a keveset is sokra értékeljük. Természetesen sokmindenen lehetett volna csiszolni, voltak botlások(részünkről), de a lényeg, hogy a násznép elégedett volt és mindenki jól szórakozott. Köszönjük.

Üdv,
Tündi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo Nandi,


Vielen Dank nochmals, das du zu unserer Hochzeit kommst !!!
Wir waren sehr Glücklich über deine Zusage.

Um deinen Flug schnellstmöglich zu reservieren benötige ich bitte deinen genauen Namen, wie er in deinem Ausweis / Reisepass steht.
Eventuell auch deine Adresse wie in Papieren.

Ich habe von Ilicy gehört, das deine Frau leider doch nicht mitkommt.

Wir würden uns sehr Freuen, wenn Sie doch mitkommt, da auch Sie für uns sofort sehr Sympathisch ist und lecker gekocht hat für meine Frau. Wir würden uns wirklich sehr freuen, wenn Ihr zu zweit kommen könnt.

Hier noch die Homepage: http://www.barockgarten-grosssedlitz.de

Die Telefonnummer kann ich dir am Wochenende geben, da ich die E-Mail von Ihm aktuell nicht finde und ich persönlich Samstag bei Ihm bin.

Ich hoffe als, Ihr überlegt es euch nochmals, ob Ihr nicht doch zusammen kommt und warte auf eure Reaktion.

 

Üdvözlettel/ Mit besten Grüssen/ Best regards/ Cordiali saluti

Schulze Torsten -------------------------------- Hallo Nandi

Hier maximal noch ein Gedanken von Mir.
Du fliegst früh mit Malev nach Berlin, Ankunft 8:30 Uhr, wir holen dich ab ab Berlin.
Deine Frau ist herzlich willkommen, und ich glaube, wenn du Ihr die Bilder von dem Feierplatz zeigst, wirst du Sie wohl kaum überzeugen können, das Sie Zuhause bleibt.

Viele Grüsse

Üdvözlettel/ Mit besten Grüssen/ Best regards/ Cordiali saluti

Schulze Torsten ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- HALLO NÁNDI,

ICH BIN ANGELIKA, DIE MUTTI VON DOMINIQUE UND FÜR ANDREA SEIT DEM WOCHENENDE DIE SCHWIEGERMUTTER :)

IN DEN LETZTEN TAGEN HABE ICH MIR HUNDERTMAL DIE ANGEFERTIGTEN BILDER ANGESEHEN UND KANN MICH DARAN NICHT SATTSEHEN. ES WAR ALLES WUNDERBAR ORGANISIERT, DIE GAESTE HABEN SICH SICHTBAR SEHR WOHL GEFÜHLT, AUCH MEINE VERWANDSCHAFT AUS DEUTSCHLAND, MEINE MUTTI WIRD NOCH WOCHENLANG DAVON ERZAEHLEN. SIE SIND GESTERN MIT SCHWEREM HERZEN NACH HAUSE GEFAHREN.

ANFANGS WAR ICH NICHT SO ÜBERZEUGT, DASS EIN BRAUTFÜHRER NOTWENDIG IST, ABER JETZT SEHE ICH, DASS ES SICH GELOHNT HAT :) DU UND DEIN TEAM HATTEN ALLES IM GRIFF UND WIR HABEN UNS ÜBER JEDE AKTION GEFREUT. VOR ALLEN DINGEN, DASS DU DICH UM JEDEN EINZELNEN GAST GEKÜMMERT HAST, SOBALD EINER "ALLEINE RUMSTAND". ES IST DIR GELUNGEN, DIE GUTE LAUNE UND WOHLBEFINDEN DER ANWESENDEN AUF DAS HÖCHSTE NIVEAU ZU BRINGEN. DAFÜR MÖCHTE ICH DIR, AUCH IM NAMEN MEINER FAMILIE AUF DIESEM WEGE HERZLICHEN DANK SAGEN!

ICH BIN ÜBERZEUGT, WER DICH ALS BRAUTFÜHRER BUCHT, WIRD ES NICHT BEREUEN.

IN DIESEM SINNE WÜNSCHE ICH DIR UND DEINEM TEAM WEITERHIN VIEL ERFOLG UND ALLES GUTE FÜR DIE ZUKUNFT!

LIEBE GRÜSSE, ANGELIKA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Szia Nándi!

Elnézést hogy csak most írok,de mi is szabadságon voltunk Bükfürdőn voltunk ahol 2010.szeptember 23-án kötöttünk házasságot (12 év együttélés után) ünnepeltük az 1 éves házassági évfordulónkat.
Még egyszer szeretném megköszönni Neked hogy a fiataloknak ezt a nagyon fontos napját sikerült úgy levezényelned, hogy életük legboldogabb napja legyen.
Nem kis részed volt benne, hiszen nélküled biztos nem sikerült volna ennyire jól a „buli".
Mindenkitől csak pozitív visszajelzéseket kaptam, a férjem azt mondta élete legjobb bulija volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ha esküvőre készülnek hogy ilyen vőfélyük legyen. Ehhez kívánok még sok sok hasonló jó esküvőt és sok sikert a munkádban és magánéletedben is.

Puszil: Betti Anyukája

UI.: küldök pár képet az esküvőről.

Erős Katalin ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Nándi!

Köszönöm kedves leveledet. :-)

Emlékezetes, szép élmény ez a lagzi számomra, nagyon jól éreztem magam.
Többször gondoltam arra, hogy milyen nehéz lehet számodra mindkét nyelven, rögtön, sokszor spontán reagálni és irányítani az eseményeket, és ezt Te kiválóan megoldottad! Gratulálok!!!

A svájciak különösen jó fejek voltak, sokszor jobb hangulatot csináltak, mint mi, magyarok.

Jó pihenést és sok-sok hasonlóan sikeres lagzit kívánok! :-)

Üdvözlettel

Judit

----------------------------------------------------------------------------

Kedves Nándi!

Megelőztél, mert készültem egy levelet írni, melyben megköszönöm Sonja és Gábor esküvőjén való közreműködésedet. Végig igen nagy lelkesedéssel és szakértelemmel vezényelted le ezt a jeles napot, mindig a jóízlés határain belül, mindig érezve, hogy mikor kell erősíteni és mikor kell hagyni az eseményeket szabad folyásuk szerint haladni. Mint egykori idegenvezető magam is sokat foglalkoztam emberekkel, feladatom volt 30-40 főből csoportot összekovácsolni egy külföldi vagy akár belföldi út során, tehát igazán értékelem a közreműködésedet. Egy esküvő ráadásul kiemelten fontos esemény egy ember életében (sokaknak csak egyszer adatik meg...), tehát erre a napra örökké emlékezni fognak a résztvevők. Ezt a napot tetted igen klasszá.

Köszönettel

Németh György
(Gábor barátja és valamikori kollégája budapesti idegenforgalmi munkálkodása során)
------------------------------------------------------------------------------------

Lieber Nandor

Ja wir sind gut zu Hause angekommen, vielen Dank, der Alltag hat uns wieder!

Doch schwelgen wir in den Erinnerungen dieses fantastischen Festes! Es war glaube ich für uns alle ein unvergessliches, wunderschönes Erlebnis! Wir Schweizer sind ja eher reservierte Leute, doch an dieser Hochzeit konnten wir es geniessen zu tanzen, singen, sich amüsieren.
Vielen Dank Nandor, du hast das ganz TOLL gemacht! Budapest und Ungarn hat mir persönlich SEHR GUT gefallen und ich werde hoffentlich nächstes Jahr mit Bernd zurückkehren.

Alles Liebe nach Budapest!

Yvonne

PS:....
was ich noch ganz vergessen habe zu erwähnen: DEINE DEUTSCHKENNTNISSE UND DEINE SIMULTANÜBERSETZUNGEN WAREN FANTASTISCH!
GROSSE BEWUNDERUNG DAFUER! Liebe Grüsse Yvonne -----------------------------------------------------------------------------------

Szia Nándi,

ne haragudj, hogy eddig nem jeleztünk vissza, természetesen nagyon szívesen írunk pár gondolatot honlapodhoz, a héten mindenképpen leülünk és megírjuk:)

Sajnos, bár lehet, hogy most ennek most már lassan örülni kell, rengeteget kell dolgoznunk, utoljára az esküvő utáni héten lazítottunk. Gyakran nézegetjük a videót és a fotókat, nagyon jó buli volt:) Kár hogy nem lehet megismételni, most már biztos sokkal jobban élveznénk, nem izgulnánk annyi minden miatt. Rokonok, barátok is emlegetik, most is köszönet mindenért:)

Jelentkezünk hamarosan. puszi Szabina és Gábor -------------------------------------------------------------------------------------------- Kedves NANDI Köszönöm für deine lieben Gedanken und Echos zu diesem einmaligen Hochzeitsfest von SONJA UND GABOR! Es wird unauslöschlich in unserer Erinnerung bleiben.
Dazu hast DU einen GROSSEN, einen SEHR GROSSEN TEIL beigetragen! Und auf den unermüdlichen Film-Einsatz deiner lieben Frau freuen wir uns natürlich auch.

Du wirst bald ein paar "dicke Sätze" für deine Website bekommen und einige Bilder dazu. Hier mal eine kleine "Vorspeise"...Herzlich und herbstlich an euch beide Armand mit Sybille und Familie -------------------------------------------------------------------------------- Caro Coboldo Für deine Website kann ich dir diese Sätze "servieren"!

Lieber NANDOR Als langjähriger Hochzeits-Organist und ebenfalls "Conférencier de marriage" für meine Geschwister und viele Freunde glaube ich mir ein Urteil in deinem "Business" bilden zu dürfen: Deine Performance an der Hochzeit unserer Tochter SONJA mit ihrem ungarischen Prinzen GABOR KERTESZ am 17. September 2011 in Budapest war einsame Spitze! Köszönöm, merci, thanks, grazie, danke und 2011 Komplimente dazu! Deine Energien (von 10 Uhr vormittags bis morgens um 3!), dein Witz, deine ansteckende Art, alle Gäste zum Mitspielen, Mittanzen und Mitlachen zu bewegen ist einmalig! Ein Geschenk der göttlichen Musen! Dass du auch als Sänger überzeugt hast, war eine Überraschung mehr! Diese LAGZI wird uns ewig in Erinnerung bleiben und dieses "Paprika à la Kobold" ist uns für immer hold!

Wir sind sicher, dass noch viele weitere heiratswillige Paare und andere Festgemeinschaften von deinen tollen kobold'schen Fähigkeiten profitieren werden. Unsere uneingeschränkte Empfehlung haben sie! Und wenn das ein Schweizer sagt, der darin ein wenig "verwöhnt" ist, dürfen deine Website-Besucher/innen dieses Feedback für bare Münze (= CHF!) nehmen!
Weiterhin viel Spass und Erfolg als wunderbarer Entertainer-Profi! Sybille und Armand Pirovino-Honegger CH-8855 WANGEN SZ Schweiz ------------------------------------------------------------------------

Kedves Nándi!

Először is köszönjük még egyszer azt az elképesztő programot, amit az esküvőnkön lefuttattál! Nagyon pozitív visszajelzések jöttek, különösen a külföldi vendégeinktől, hogy nagyon tetszett nekik a "magyar lagzi" és hogy ilyen ügyesen levezettél mindent két nyelven.... köszönjük, és jó szórakozást kívánunk Drezdában, és remélünk, te is pozitívan visszagondolsz augusztus 21-ére:) Puszi! Jenny & Zoli

------------------------------------------------------------------------------------------------ Szia Nándi!
Tegnap érkeztünk vissza nászutunkról, uh most van először alkalmunk ezúton is megköszönni az augusztus 13-án, a Nagy Napunkon nyújtott profi munkádat.
Mindennnel 100%-osan meg vagyunk elégedve, tényleg a várokozáson felüli teljesítményt nyújtottatok!
Amikor még tavaly elkezdtünk vőfélyt keresni, nagyon féltünk hogy megfelelő embert találunk-e, aki vicces-humoros, tudja, hogy mikor mit kell csinálni, mikor kell beszélni és mikor nem és aki olyan programokkal színesíti az estét, ami hozzánk közel áll majd.
Hát ezúton jelentjük: Nándi Te maximálisan felülmúltad minden elvárásunkat így tetted még emlékezetesebbé az amúgy is életre szóló csodás napunkat :)
Az utolsó apró részletre is odafigyeltél, olyan dolokra, amik nekünk vagy nem jutottak volna eszünkbe, vagy nem is jutott volna rá időnk.
A végeredmény: csupa Öröm és Boldogság :)))
Kívánjuk, hogy még nagyon sok ilyen lelkes "megrendelőd" legyen mint mi!
További sok sikert kívánunk,
Köszönettel:
Brigi és Andris
ui: a tánctanárunk elérhetősége: Schmith Katalin http://www.tanctanar.info/
és majd ha kész lesz a videó azt is elküldjük :) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kedves Nándi,
Ezúton szeretnénk még egyszer tiszta szívből megköszönni Neked és Jam-nek a nagyszerű közreműködést.
Már a budapesti találkozásunk alkalmával - ahol bemutatkoztál és elmondtad javaslataidat a fotózást és a zenét illetően,
ezután a további tervek és egyeztetések Veled és a csapatoddal - az volt a benyomásunk,hogy professzionalistásotok sok éves tapasztalatról árulkodik.
Illetve,hogy mindezt két nyelven ajánlottad,magyarul és németül,ez vendégeink számára is nagyszerű volt.
Elkötelezettséged, ötleteid (pl. a játékok, motívumok a fotókhoz, stb. ) és az egész napi kitartásod garantálták a FANTASZTIKUSAN sikerült lakodalmat.
Ezek után Uwe és én is meg vagyunk győződve arról, hogy Veled és csapatoddal (fotós, videós, zenészek )
egy nagyszerű „csomagot" választottunk, mert minden vendégünk gratulált ehhez a kiváló és egyedülálló lakodalomhoz.
Szívesen ajánlunk Téged és csapatodat barátainknak és ismerőseinknek és mindenkinek aki egy felejthetetlen lakodalmat szeretne.
Szívélyes üdvözlet Pannonhalmáról Neked , Jam-nek és csapatodnak.

Móni és Uwe Hallo Nándi,
an dieser Stelle wollen wir uns nochmals ganz herzlich bei Dir und Jam für die tolle Performance an unserem Hochzeitstag bedanken.
Schon der erste Eindruck bei unserem Treffen in Budapest, die Vorstellung Deiner Person und Deinen Empfehlungen bzgl. Fotograf und Musik,
nachfolgend die weiterreichenden Planungen und Abstimmungen mit Dir und Deinem Team zeugen von jahrelanger Erfahrung und
Professionalität Deinerseits. Dass Du das Ganze auch 2-sprachig angeboten hast, nämlich deutsch und ungarisch, war für unsere dt. Gäste echt klasse.
Dein Engagement, Deine Ideen (z.B. Spiele, Motive für Fotos, usw.) und Deine „Power" den ganzen Tag waren der Garant für eine tolle Hochzeitsfeier.
Im nachhinein sind Móni und ich davon überzeugt, dass wir mit Dir und Deinem Team (Fotograf, Video, Musik) ein tolles „Paket" engagiert haben, denn
all unsere Gäste haben uns zu dieser tollen und einmaligen Hochzeitsfeier gratuliert.
Gerne empfehlen wir Dich und Dein Team in unserem Freundes- und Bekanntenkreis weiter. Macht weiter so!!!!!!!!!!!!!
Ganz liebe Grüße aus Pannonhalma an Dich, Jam und Dein Team

Móni és Uwe
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szia Nándi!Régota készülök már, hogy Zoli és saját magam nevében mégegyszer megköszönjek neked mindent és gratuláljak a kis csapatodhoz!
Mindenki nagyon szimpatikus és profi volt! Jó kis összeszokott csapat! :O)Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy a Július 12-ei napra, mint életünk legszebb, legboldogabb és feledhetetlen napjára fogunk tudni emlékezni!
Nagyon szépen köszönjük! Nélkületek ez nem sikerült volna ilyen jól!És számomra egy dolog ismét bebizonyosodott! Nem vagyok rossz emberismerő. Elsőre nagyon szimpatikus voltál és .... hát nem csalódtam.
Rögtön tudtam, hogy nekem rád van szükségem és te 1000%-osan bebizonyítottad, hogy ez így van/volt! Le a kalappal a profizmusod.... előtt! Maradj mindig ilyen! Nagyon sok sikert a továbbiakhoz! Kivánom, hogy még nagyon sok párnak tudj ilyen varázslatos éjszakát és emléket teremteni!A vendégektől csupa jó és kedves visszajelzést kaptunk!
Előre jelezném, hogy jelezték egy páran, hogy a te elérhetőségedet jól tegyem el, mert ha esküvő lesz, tuti, hogy téged "akarnak". És ezen én nem is csodálkozom! ;O) Egy dolgot sajnálok csak: a végén a nagy intézkedések közeppette, nem tudtuk se a párodnak, se a zenekarnak megköszönni az egész este munkáját, és nem is köszöntünk el tőlük! Szombaton indulunk Olaszországba!
Ha hazajöttünk, jelentkezem a video miatt! A szalag (a vőfélybotra) nálunk maradt! Ezt elvisszük neked, amikor találkozunk!Mégegyszer nagyon szépen köszönünk mindent! Puszi: Marcsi és Zoli --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lieber Nandor, Grüße aus den Niederlanden . Wir, und auch die andere niederländische Gaste die ich gesprochen hatte, haben die Tage als sehr eindrucksvolle erfahren. Besonders die Traditionen ist etwas Schönes. Sie können dies in den Niederlanden nicht mehr sehen. Lage, Essen, Musik, Ihren Beitrag und die Organisation des Ganzen waren gut, alles war in Ordnung. Der Tag war, wie es hätte sein sollen. Das wichtigste ist natürlich der Braut und des Bräutigams. Ich habe mit Stefan gesprochen, und er erzählte mir, dass es ein Tag war um nie zu vergessen. Ungarische freundlichheit: sie sind allen sehr herzlich. Weise von empfängst der Familie Katalin: super. Während des Tages haben wir den Menschen als sehr offen, freundlich und herzlich erlebt.Saskia und ich sind entschlossen, schnell nach Budapest zurückzukehren. Mit eine herzlichen GruB, deiner Freund Embrecht..... vielleicht sehen wie Sie, wenn wir in Budapest sind für einen Drink zusammen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kedves Nándi!
Mikor megismertünk a Marciék esküvőjén - ahol persze vőfélyeskedtél -, mind a ketten tudtuk, hogy Te kellesz nekünk is.
Aztán eljött a mi nagy napunk, és olyan csodállatos esküvőt és bulit csináltál a csapatoddal, hogy mindenki még 100 év múlva is ezt fogja emlegetni.
Eleinte ugyan mi rettenetesen fáradtak voltunk, de nektek köszönhetően sikerült minden bajunkról megfeledkezni és felhőtlenül boldogok és vidámak voltunk. Szeretnénk megköszönni mindent, amit kaptunk Tőletek: segítséget, szervezést, profi munkát, fáradhatatlanságot, jó kedvet... stb. (kevés a hely, hogy mindent felsoroljunk, másnak is hagyunk helyet!)

Még egyszer köszönjük!!!! Készülj a 25. házassági évfordulónkra!!! Böbe&Peti

Ui.: Köszönöm szépen a kedvenc számomat... Nagy örömet okoztál vele! Puszi: Böbe ---------------------------------------------------------------------------------------- Lieber Nándi,
es gibt Menschen, die schaffen es zwei Kulturen zueinander zu führen. Einer dieser Menschen bist du. Wir können nur sagen, dass es eine unser besten Entscheidungen war, dich als unsere Hochzeitsführer zu nehmen.
Wenn Leute jetzt von unsere Hochzeit sprechen, nennen sie immer wieder dein Name Nándi:)

Wir empfehlen für alle, die einen ungarisch-deutschen Hochzeitsführer suchen, befinden sich hiermit auf der richtigen Seite.

Ein herzliches Danke Schön für einen ganzen Tag unvergessliche Momente senden dir Edina und Thomas aus Finsterwalde.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kedves Nándi!
Visszaérkeztünk a nászutunkról, ami végül Egyiptomban volt, és ugyanolyan csodálatosra sikerült, mint amilyen az egész esküvőnk volt. Közben mindenkitől és mindenhonnan (szó szerint!) azt a visszajelzést kapjuk, hogy csodálatos esküvőnk és lagzink volt, egy fantasztikus vőféllyel, zenekarral, társasággal és egy nagyon boldog ifjú párral. Mi ugyanígy érezzük és éreztük már akkor éjjel is: úgy keltünk másnap, hogy akár most újra kezdenénk az egészet. A varázs a mai napig sem múlt el, fel-felelevenednek pillanatok, érzések, hangok, mozdulatok, dallamok, amelyek meghatározóak voltak aznap. Ezek között az egyik legszebb a kardvirágos tánc, amely nemcsak a mi szívünkbe lopta be magát, de a vendégek is egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy ilyen megható módon még sosem tálalták nekik ezt a számot.

Szóval életre szóló élményt kaptunk, amelyet nem győzünk eléggé megköszönni a családunknak, a barátainknak és azoknak akik hozzájárultak - így neked is. Megvannak közben a fotók is, amelyek ugyanúgy gyönyörűek lettek. Tervezem, hogy felrakom majd őket egy nyilvános képtároló rendszerbem ahonnan mindenki annyit tölthet le és nézegethet, amennyit akar,, de ameddig ez nem történik meg, addig az iwiw-re raktam fel párat, mutatóba. Majd megkereslek és bejelöllek - ha ott vagy - és akkor te is rájuk tudsz nézni.
Sok puszi neked Bea

-------------------------------------------------------------------- Dichtet 1./Motto Ein Ehepaar,die beide Anfang 60.waren,haben ihre Goldene Hochzeit in einen gemütlichen Restaurant gefeiert.Auf einmal erschien eine gute Fee an ihrem Tisch und sagte:-Ihr seid einen sehr besonderes Ehepaar,sehr lange Zeit seid ihr zueinander treu gewesen.Jetzt könnt ihr euch etwas wünschen und ich werde eueren Wunsch erfüllen.
-Super! sagte die Ehefrau-Dann wünsche ich uns eine Weltreise!
Die gute Fee zauberte mit ihren Zauberstock eine Luxusreise für zwei personen her.
Der Mann überlegte kurz und sagte zu seiner Frau:-Tja das klingt seh romantisch Schätzchen,aber eine solche Gelegenheit gibt es nur einmal im Leben.Also sei nicht sauer auf mich,aber ich wünsche mir eine 30 Jahre jüngere Frau.

Die gute Fee und seine Frau waren natürlich sehr enntäuscht von ihm,aber sein Wunsch war ein Wunsch.
Die Gute fee kreisste ein paar mal mit ihren Zauberstock und abrakadabra.......der Ehemann wurde 92 Jahre alt.

Was kann mann daraus lernen?Die Männer sind fiese Möps,und die Frauen sind gute Feen!
Und gute Feen sind immer FRAUEN! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Míg egy férfi vadonat új autóját polírozta-fényezte, játszó kisfia felvett egy éles követ és
vonalakat karcolt az autó oldalára.
Éktelen haragjában, a férfi ordítva fogta a gyermek vétkes kezét és többször ráütött,
bőszületében nem ismerve fel, hogy ezt egy súlyos, keze ügyébe került szerszámmal teszi.

Fia sikoltozására... elhamarkodottságát bánva, őrültként száguldott vérző kezű kisfiával segítségért.
A kórházban, az orvosok feszített munkájának ellenére...
a gyermek elveszítette az összes ujját, a törések, zúzódások miatt.
S mikor a gyermek, bár szemében fájdalommal, de ártatlan bizalommal kérdezte apját,
- Apu... mikor fognak visszanőni az ujjaim? .... felismerve tettének roppant súlyát, nem volt képes fiának egy szót sem válaszolni !!!
Letántorgott autójához és tehetetlenül többször...jajgatva belerúgott.
Saját cselekedetétől feldúlva lerogyott az autó mellé a földre és fia művét... a mély karcolásokat nézte...
és...hirtelen... döbbenten harapta száját véresre és kezdett sírva fuldokolni...mert...
a kusza vonalak...most látta csak ...szavakká álltak össze... kisfia neki üzent !!!
Azt írta:...
"SZERETLEK APA!"

Tanuld meg...
A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre!
A probléma a mai világban az, hogy
az
EMBEREK VANNAK HASZNÁLVA..... ÉS A TÁRGYAK SZERETVE !!!
Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben a fenti gondolatot:...
A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig, hogy szeressük őket!
Ne cseréld össze... e kettőt !

Légy ura érzelmeidnek:-
- vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőlük,
- vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük,
- vigyázz a cselekedeteidre, megszokások lesznek belőlük,
- vigyázz a megszokásaidra, szenvedély lesz belőlük,
- vigyázz a szenvedélyeddel, rabbá tehet és végzeteddé válhat!

A harag és a szeretet egyaránt nem ismernek határt.
Neked is választanod kell !!!
Válaszd a szeretetet, hogy szerethessenek viszont és hogy szép...teljes életed legyen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szia Nándi!

Ne haragudj, hogy ilyen soká jelentkezünk....belevetettük magunkat a munkába. :((
Sikeresen végignéztük a videót, és közben megkaptuk a képeket is.
Mindkettő fantasztikus!! :) szuperül sikerült, nagyon jó csapatot hoztál össze!

Hogy vagy mostanság? Minden hétvégén van esküvőd? Vagy lesz nyaralás is?
Mi majd július végén és aug. elején szabizunk...soká van még...

Majd ha neked is lesz időd, meg nekünk is összefuthatunk valahol. Reméljük nem 1-2 év ;))

Puszi
Andi, Dudi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A veszélyes árucikk... A férj vásárol egy robotot, ami tökéletesen detektálja ( leleplezi )
a hazugságot. Alig várja, hogy hazajöjjön a gyerek és kipróbálhassa.
Megjön a fia, és a papa rögtön kérdőre vonja:
-Hol voltál?
-Benn maradtunk a könyvtárban tanulni.
A robot erre odamegy a gyerekhez és akkora pofont ad neki, hogy
az rögtön leesik a székről.
- Na fiam...-így az apa- ez egy hazugságdetektor robot, úgyhogy inkább
ne hazudj többet.
-Szóval... hol voltál?
- Elmentünk Pistiékhez filmet nézni.
- Mit néztetek?
- Az Egri csillagokat.
A robot erre odamegy a gyerekhez és akkora pofont ad neki, hogy
az megint leesik a székről.
- Szóval... mit néztetek?
- Az Avatart, amit a Pisti a Net-ről töltött le... illegálisan !!!

- Így...így.. fiam -kedélyeskedik az apa-
a te korodban én...soha nem hazudtam az apámnak !
A robot erre odamegy az apához és akkora pofont ad neki, hogy
az lezuhan a székről...miközben fia...teli torokból röhög kárvallott apján.

- Látod drágám..... szólal meg kajánul a feleség ....ez a gyerek pont olyan mint te...
persze érthető, hogy éppen olyan... hiszen a te fiad !

A robot erre odamegy az asszonyhoz és ................az leesik a székről !!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tanmese 2:

Dichtet wieder für Männer!

Nach zwanzig Jahre Ehe habe ich meine Frau betrachtet und ich sagte zu ihr:-Schätzchen...vor zwanzig Jahren hatten wir nur eine winzig kleine Wohnung und ein biliges Auto,wir schiefen auf der Couch und wir schauten schwarz-weiß Fernseher.Aber jeden abend ging eine 25 Jährige scharfe Frau mit mir ins Bett.

Und Heute??Ich besitze einen Haus im Wert von 50 Millionen und einen Auto im Wert von 5 Millionen ich habe einen Wunderschönes Bett und einen Plasmafernseher.
Aber in der Nacht muss ich mit einer 40 Jährigen Frau ins Bett gehen.Ich glaube das ist total ungerecht.

Meine Frau ist aber ein sehr kluges Weib und antwortete mir kurz und prägnant.
-Dann los und suche dir eine 25 Jährige scharfe Frau,aber dann ich garantiere dir ,dass du wieder eine billiges Auto haben wirdst, und eine winzig kleinen Wohnung wo du auf der Couch einen schwarz-weß Fernseh sehen kannst.

Sind die reife Frauen nich wundervoll?
Sie wissen irgendwie die Lösung gegen "Männerklimax" und besser sogar als die Psyhiater!

Húsz évi házasság után egyik nap figyelmesen végigmustráltam feleségemet
és
ezt mondtam neki:

Szívem, húsz éve csak egy piti kis lakásunk volt,
meg egy olcsó járgányunk, fotelágyon aludtunk és egy
arasznyi átmérőjű fekete-fehér tévét néztünk.
De minden éjjel egy huszonöt éves tüzes csajjal feküdtem le!

Most van egy ötvenmillió forintos házam,
egy ötmillió forintos kocsim, egy csodálatos ágyam
és egy plazmatévém.
Ám éjjelente egy negyvenes nővel kell ágyba mennem. Azt hiszem, ez így nem
a
legigazságosabb...

Feleségem igen okos asszony, és csak annyit mondott: menjek és keressek
magamnak egy huszonöt éves tüzes csajt.

Biztosított arról, hogy akkor megint egy piti kis lakásban
lakom majd, olcsó járgányt vezetek, fotelágyon alszom és
arasznyi képernyőjű fekete-fehér tévét nézek.

Hát nem csodálatosak ezek az érettebb asszonyok? Orvosnál,
pszichiáternél jobban tudják, hogyan kell megoldást találni a
férfiklímax egyes problémáira...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A 80 feletti házaspár már hatvan éve élt együtt. Messze nem gazdagok, sose voltak azok, de megéltek, mert nagyon beosztottak minden fillért.
Dacára annak, hogy idősek lettek, nem panaszkodhattak az egészségükre, leginkább annak köszönhetően, hogy az asszony mindkettejük egészségét védendő csak kimondottan egészséges élelmiszert tett az asztalra, s gondja volt az egészségmegóvó életszokások betartására is.

Egy napon azonban a jó egészség már nem segített, mivel repülőre szálltak, amely lezuhant velük..., s ők a mennyben találták magukat. A mennyek kapuján Szt.Péter engedte be őket. Bevezette a párt egy csodálatos otthonba, ahol minden arany volt és selyem, teljesen felszerelt konyhával, vízeséssel a fürdőben. A szekrények tele finomabbnál finomabb ruhákkal.
És így tovább...

Szt.Péter csak ennyit mondott: 'Ez itt az új otthonotok!' Az öregember megkérdezte Pétert, hogy mennyibe fog ez itt nekik kerülni?
'Semmibe!' - válaszolt Péter. 'Tudjátok, ez a jutalmatok a mennyben!'
Az öregember kinéz az ablakon és meglátja az alant elterülő golf-pályát, amelynél szebbet nem látott a földön. Megkérdezte: És mibe kerül egy játék ezen a pályán?'
'De hiszen ez a Mennyország!' - válaszolt Péter. 'Akár minden nap játszhatsz ingyen, amennyit csak akarsz!'

Átmentek a klubházba, ahol terített asztalokon csodálatos ételek sorakoztak. Nagy steak-ek, sült oldalas, tengeri herkentyűk, exotikus desszertek, mindenféle gyümölcs, s pompás italok...
'Nehogy újra kérdezz!' - szólt Péter. ' Ez itt a Menny, minden ingyenes és a Ti kedvetekre van!'
Az öregember körülnézett és idegesen tekingetett a felesége felé.

Jól van, de hol vannak a zsírszegény és koleszterinmentes ételek, vagy a koffeinmentes tea és kávé?'
'Mindenből a legjobb van itt...' - mondta Péter. '...Annyit és olyat ehetsz, amit csak akarsz,
mégsem leszel kövér, vagy beteg! Ez ugyanis a Mennyország!'
Az öregember mormogott: 'És nem kell folyamatosan letornásznom?'
'Csak akkor, ha éppen tornászni van kedved!' - volt a mosolyos válasz.
'És nincs cukorszint-mérés, sem vérnyomás ellenőrzés?'
'Soha többet! Az egyetlen dolgotok, hogy élvezzétek az ittlétet, a Teremtő ajándékait!' - erősítette meg Péter. Az öregember ekkor már nagyon csúnyán nézett a feleségére és azt sziszegte:
-'Te és a nyamvadt, hülye diétáid! Akár már tíz éve itt lehetnénk...!' -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Für den Hochzeitsführer!

Du hast uns sehr gut gefallen.
Die Programme waren super.
Du hast echt super gute Einfälle.
Du warst auch zu uns sehr sehr nett.
Es war schön dass Du uns teilweise übersetzt hast (Deutsch gesprochen hast).
Du hast dich auch sehr gut um uns gekümmert.
Du hast uns immer mit einbezogen!

Danke sagt dafür Oma, Stefi und Andre --------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Nándi és Csapata!

Három nappal vagyunk az esküvő után, és még mindig nem tértünk magunkhoz, annyira jól meg volt szervezve az egész nap! Bárkivel is beszéltünk a vendégseregből, mindenki azt mondta, hogy ilyen profi és színvonalas esküvőt még nem láttak.
Köszönjük Nektek a felejthetetlen napot!

Akik még csak tervezgetik esküvőjüket, azoknak üzenjük, hogy nem is kell tovább keresgélniük. Válasszátok Nándit, és garantált az életre szóló szuper hangulatú esküvő. A mi lagzinkon német rokonok is voltak, és hála a vőfélynek minden mókát és történést nyomon tudtak követni.

Sok puszit küld Andi és Domi :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok kedves Jam és Nándi!

Most, csak így rögtönözve a levél alján szeretnénk továbbítani Nektek a videósunk, Józsi frissen küldött levelét, különösen a Rátok is vonatkozó rész miatt, ami az ő személyes véleménye. Arra, ami ír Rólatok, mi is nagyon büszkék vagyunk, őszintén! Minden szava tökéletesen igaz. Mint a levél többi részéből kiderül, a film "hamarosan" kész. Legyen bármilyen hosszú is (most még 6 dvd-n van, de készül egy fogyasztható hosszúságú is), abból egy "master copy" a Tiétek, személyesen átadva, még egy kis meglepivel.

No, és hogy telik a nyár? Ugye jól vagytok és azért van időtök a mesebeli birodalomban pihenni is?

Millió puszit és ölelést küldünk és akkor hamarosan találkozunk.

Addig is számtalan kellemes prograkmot kívánunk Nektek, kettesben, családban és hatalmas társaságban,

szeretettel,

Andi Robi

..................................
Kedves Andi!
Hidd el én mindennap gondoltam Rátok, hisz azóta is szinte "mindennap" dolgoztam Rajtatok.
Én kis türelmet kértem de nagyot kellett volna. Nem hiszed el de most készítem a 6. dvd végét
amit egyébként már én sem akarok hinni. Holnap megyek Egerbe Nórit költöztetem haza.
Elvinnék magammal 5 lemezt ez még csak egy sorozat az utolsó híjával. Arra gondoltam , hogy
Anyukádnak odaadnám ha TI nem vagytok még Egerben. Nem tudom így jó lesz-e? És mostmár
tényleg csak percek vannak hátra és kész. Óriási munka nagyon bőséges és igényes
tartalommal megtöltve. Ez a temérdek és gazdag eseménysorozat elsősorban úgy tűnik
kettőtöket dícsér ötletgazdagságban felkészülésben és nem utolsósorban a kivitelezés és
megvalósításban. Másodsorban dícséret illeti és nem is kicsi a vőfélyt Nándit, mert profi módon
vezényelte mint egy karmester az egész rendezvényt.Elképesztőek voltak a rögtönzései, le a
kalappal előtte. A zenekar tisztán és szépen játszott és érdekes mennyire együtt éltek a vőféllyel.

A Vendégeitek előtt minden elismerésem, jó társaság és szeretetreméltók. Nagyszerűen mulattak
Veletek együtt. Talán nem maradt ki senki...az étel-italról nem is beszélve... az egyszerűen pazar volt. Én, ilyen lakodalomban még nem voltam, pedig nem ez az első. Remélem a mi munkánk
valamennyire vissza tudja adni azt, ami akkor és ott történt. Bízom benne, hogy nagyot nem fogtok
csalódni ahhoz képest amit ott átéltetek. Röviden talán ennyit.
Ja bocsánat, tudnom kellene anyukád címét és telefonszámát ha még holnap délig el tudnád
küldeni ill. kb.: 3ó-kor indulok Fegyvernekről Egerbe.
Addig is minden jót kívánok, üdvözlettel: józsi